Salsa z arbuzem, czerwoną cebulą i papryczkami jalapeños

 

Wspaniały i kolorowy dip z arbuzem, papryczkami jalapeños, cebulą i kolorową papryką. Idealny na letni posiłek. Podaję tę salsę z pieczonymi ziemniakami, z kurczakiem lub rybą.  Ale  jest równie przepyszna z miską chipsów tortilla, jak i grillowanymi warzywami i owocami morza, albo jako dodatek do sałatki.

1/2 całego małego arbuza bez pestek, pokrojonego w kostkę
1/2  czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
1  czerwona papryka,  pokrojona w kostkę
1  zielona papryka,  pokrojona w drobną kostkę
1  żółta papryka, pokrojona w drobną kostkę
całe Jalapeños,  pokrojone w drobną kostkę
pęczek kolendry, posiekany
 sok z 1 – 2 limonek
1/2 łyżeczki soli

 

 

Wszystkie składniki salsy wrzuć do dużej miski i wymieszaj. Przykryj i schłodź  w lodówce.  Postaw na stole i ucztuj !

14 thoughts on “Salsa z arbuzem, czerwoną cebulą i papryczkami jalapeños

  1. Pyszna kolorowa salsa. Widziałabym ją w szeroki zastosowaniu. 🙂

  2. Na taką pyszną propozycję z arbuzem jestem niezwykle chętna.

  3. Ostre papryczki wymienię na słodkie i też powinno mi się smakowo spodobać. 🙂

  4. Nigdy nie miałam okazji spróbować. Lubię takie smaki, więc spróbuję zrobić

  5. Prawdziwe wakacyjny mix, ciekawe i odważne połączenie smaków

  6. Ładne zdjęćie, ślicznie wygląda ta salsa, ciekawe połączenie arbuza i cebuli

  7. Smaki takie słodko, orzeźwiająco, pikantne. Mmmmmm…. Z chęcią wypróbuję przepis na tę salsę 🙂

Skomentuj Bookendorfina Izabela Pycio Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.