Panettone bez glutenu. Babki INCOLA idealne na Wielkanoc

 

Gluten to białko występujące w ziarnach zbóż i jeden z najbardziej uczulających składników pokarmowych. Osoby nie tolerujące glutenu borykają się z problemami urozmaicenia swojej diety nie tylko na co dzień, ale też od święta. Nie zawsze mogą poświęcać czas na samodzielne przygotowania posiłków i deserów bez glutenu.

Jednym ze sposobów na pożegnanie się z kłopotami, jest znalezienie odpowiedniej firmy, która specjalizuje się w produkcji jedzenia bez glutenu. Przeszukując polski rynek spożywczy pod kątem świąt wielkanocnych, znalazłam firmę INCOLA, która specjalizuje się w produktach bez glutenu i posiada w swojej ofercie również wyroby bezmleczne i nisko-laktozowe. Są one w 100% bezpieczne dla osób cierpiących na celiakię i alergie pokarmowe. Firma wyjątkowo  dba o jakość swoich wyrobów, aby były zdrowe i w smaku jak najbardziej zbliżone do glutenowych odpowiedników.

 

 

Wielkanocny deser bez glutenu to pyszne Panettone Icola. Słynne włoskie babki, które smakiem dorównują tym tradycyjnym i jednocześnie służą zdrowiu. Testy smakowe, które osobiście przeprowadziłam, wypadły nadzwyczaj pozytywnie. To chyba idealny moment aby zaopatrzyć się w nie i urozmaicić swój słodki świąteczny stół.
Gdzie kupisz Panettone bez glutenu z edycji limitowanej? Oto lista sklepów:
* www.facebook.com/Sin-Gluten-163251203874487
* www.facebook.com/Biosklep/
* www.facebook.com/ZebranoRanoEKOSKLEP
* www.facebook.com/sklepbezglutek/

20 thoughts on “Panettone bez glutenu. Babki INCOLA idealne na Wielkanoc

  1. Moje ulubione babki wielkanocne, są przepyszne

  2. Chętnie skuszę się na tę bezglutenową propozycję.

  3. Oo świetny pomysł, zwłaszcza dla tych co glutenu jeść nie mogą. Polecę, bo znam takie osoby 🙂

  4. Nie mam problemów z nietolerancją glutenu, nie muszę zwracać uwagi na to, aby nie było go w produktach, ale bardzo cieszy, że osoby go unikające mają dostęp do coraz szerszej palety produktów bez jego udziału.

    • Izabela, a ja akurat musze wybierać produkty niskolaktozowe i taka możliwość bardzo mnie cieszy.
      Masz rację, ta dostępność bardzo cieszy.

  5. Uwielbiam w wersji klasycznej, bez glutenu nigdy nie próbowałem. Musze kiedyś dać jej szanse

  6. sporo o nich słyszałam i mam wielką chęć na degustację 🙂

  7. A z jakiego rodzaju mąki jest to ciasto?

  8. Córka ma nietolerancję, więc z pewnością je wypróbuję. Będzie mile zaskoczona. 🙂

  9. Ooo bardzo lubię takie babki 🙂 aż mi się zachciało…:)

Skomentuj Spirulina Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.