Czekoladowe naleśniki z twarogiem i borówkami. Polecam – blender ręczny Kitchen Aid

***

 

Blender ręczny to coś absolutnie niezbędnego w mojej kuchni. Powiesz – mam blender kielichowy i to mi wystarczy! Też taki mi się wydawało, ale teraz wiem, że to zupełnie inne urządzenia i moim zdaniem oba blendery są niezastąpione w kuchni. Blender ręczny KitchenAid to wyjątkowo funkcjonalne urządzenie, które pomoże w wielu czynnościach kuchennych, takich jak kruszenie, siekanie, blendowanie, rozdrabnianie, czy spienianie. Każda miłośniczka i miłośnik gotowania docenią szereg akcesoriów wchodzących w skład prezentowanego przeze mnie zestawu. Tym bardziej, że akcesoria te, wraz z samym blenderem mieszczą się w poręcznej, idealnej do przechowywania walizeczce. Walizeczka ta zabezpiecza urządzenie przed zanieczyszczeniem i pozwala trzymać wszystkie elementy blendera w jednym miejscu. Można ją schować do kuchennej szafki lub szuflady. Bardzo mi się to rozwiązanie podoba. Blender ten ma pięć prędkości pracy, wymienne ramiona, rozdrabniacz, kielich do blendowania, rózgę – pozwala to w optymalny i satysfakcjonujący sposób przetworzyć wiele składników w kuchni i uzyskać zarówno idealnie gładkie sosy, zupy-kremy, przeciery dla dzieci, jak i bitą śmietanę, pesto, kruszonkę czy spód do tarty. Ten blender to także idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają dużo miejsca na blacie, a jednocześnie lubią bawić się w kuchni i serwować domownikom i gościom własnoręcznie przyrządzone potrawy. Jego funkcjonalność i łatwość obsługi, a także efekty pracy zachwycają. Bardzo polecam!

 

 

 

Czekoladowe naleśniki z twarogiem i borówkami
ciasto
120 g mąki pszennej
2 łyżki czekolady w proszku van Houten
2 jajka
300 ml mleka kokosowego
30 g roztopionego masła

nadzienie
300 g kremowego twarogu
2 łyżeczki waniliowego ekstraktu
1 łyżka cukru pudru
mrożone borówki

 

Borówki wyjmuję z zamrażarki i zostawiam je w temperaturze pokojowej. Do kielicha blendera KA wsypuję mąkę, czekoladę w proszku, wlewam mleko kokosowe, dodaję jajka i miksuję rózgą na jednolite ciasto. Dodaję roztopione i przestudzone masło i ponownie miksuję. Odstawiam ciasto na 30 minut.
Nabieram łyżką wazową porcje ciasta i rozprowadzam je po nagrzanej patelni naleśnikowej. Smażę naleśniki z dwóch stron – przez 2 minuty z każdej strony i odkładam na talerz.
Do kielicha blendera wkładam twaróg, dodaję ekstrakt waniliowy, cukier i blenduję końcówką z nożem na jednolitą masę. Dodaję borówki i mieszam łyżką stołową, aby połączyły się z serem.
Na każdy naleśnik nakładam porcję masy serowej z borówkami, rozsmarowuję ją i zwijam naleśniki w rulony. Podaję ciepłe ( można je posypać cukrem pudrem).

* wpis powstał w ramach współpracy z Favi.pl

32 thoughts on “Czekoladowe naleśniki z twarogiem i borówkami. Polecam – blender ręczny Kitchen Aid

  1. nie robiłam takich czekoladowych; przepysznie wyglądają

  2. Nic dodać nic ująćzdecydowanie moje smaki! A jak sprawdził się sprzęt firmy Favi?

  3. Pięknie te naleśniki wyglądają , choć ja ani naleśników ani ciast drożdżowych w wersji czekoladowej to nie bardzo, ale może w takim wydaniu(twarożek i owoce) by posmakowało

  4. O nie! Blender ręczny a kielichowy to dwie inne bajki. Od biedy można próbować zastepować, ale nie ze wszystkim się uda. Ja nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez żyrafki 🙂

  5. Ja mam do czekolady ostatnio jakiś ciąg więc naleśniki wszystkie skradam <3

  6. pycha! namiastka letnich dni i posiłków na powietrzu 🙂

    • Justyna,
      tak, pyszne! Ale dla mnie to zimowe naleśniki…Czekolada kojarzy mi się z zimną porą…
      I mrożone borówki z letnich zapasów.

  7. na naleśniki to ja zawsze jestem chętna i mam apetyt!

  8. Małgosia z Akacjowego Bloga

    Aniu taki blender chętnie bym przygarnęła 🙂 Wspaniały ! A czekoladowe naleśniki są w sam raz dla mnie, bo mam uczulenie na krowie mleko. Takie czekoladowe z borówkami, niebo w ustach 🙂 Pozdrawiam i zrobię je !!!

    • Małgosiu,
      Bardzo polecam te naleśniki.
      Uwielbiam tę markę i mam duży robot KA. Ten ręczny blender to dzięki współpracy z Favi.pl.
      Jest wspaniały!

  9. No proszę, pysznie jak zwykle. Blender ręczny jak widzę z tych mocnych jest 🙂 Mój ostatni nie poradził sobie ze zwykłymi orzechami i otarł się o śmierć!

    • Kasiu,
      naleśniki są rozkosznie pyszne!
      Warto wydać nieco więcej, żeby cieszyć się długim użytkowaniem sprzętu w kuchni. Blender KA bardzo Ci polecam.

  10. Na naleśnik zawsze mam chęć 🙂
    Bez takiego blendera moja kuchnia nie istnieje 🙂

  11. Wiola Korzeniowska

    Zdecydowanie tak! Ręczny blender jest potrzebny w każdej kuchni! A czekoladowe naleśniki to zdecydowanie te moje ulubione

  12. Kocham czekoladę, a Twoje zdjęcia tylko wzmagają moją chęć na nią

  13. Ależ to musi wybornie smakować 🙂

  14. Mam teraz chorą rodzinkę więc ucieszą się na taką kolację dzięki za przepis

  15. naleśniki to ja kocham w każdej wersji 🙂 a ten blender wygląda na solidny 🙂

  16. Ale kusisz…Dobrze, że właśnie skończyłam śniadanie:-) Fajnie prezentuje się blender:-)

Pozostaw odpowiedź Justyna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską, zamieszkałą ul. Niezapominajki 1/1 05-500 Nowa Iwiczna w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.