100% naturalnego smaku!
W 2011 roku Frosta wprowadziła taką politykę i jako pierwsza firma w Polsce usunęła ze składu wszystkich swoich produktów: barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku, a także skrobię modyfikowaną chemicznie.
Wszystkie ryby Frosty noszą na opakowaniu niebieski certyfikat MSC, co oznacza, że zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego czyli pochodzą ze zrównoważonych łowisk.
Z łatwością można sprawdzić skąd pochodzi ryba Frosty, a nawet na jakim statku została złowiona. W tym celu należy zeskanować znajdujący się na opakowaniu kod QR i sprawdzić go przy wykorzystaniu aplikacji Fish Tracker.

Dewiza marki Frosta, znanej z mrożonych ryb, warzyw, ziół i gotowych dań stała się mi bliższa po warsztatach, w których miałam przyjemność uczestniczyć w zimowe sobotnie przedpołudnie 7 lutego.
Warsztaty odbywały się w studiu CookUp w Forcie Mokotów.
W gronie Blogerów spotkaliśmy się tam z przedstawicielkami Frosty i Witkiem Iwańskim, szefem kuchni reatauracji Aruana w Serocku.
Celem warsztatów było poznanie produktów Frosty i wspólne gotowanie pod kierunkiem szefa Witka Iwańskiego, który opracował dla nas pyszny kulinarny program z rybami i owocami morza.
Przygotowaliśmy:
* Ostrygi zapiekane pod sosem bearnaise z chlebkiem panko i cydrem z wykorzystaniem mrożonego szpinaku Frosty

* Doradę smażoną z zielonym pesto i sałatką z rzodkiewki z udziałem mrożonych 8 ziół Frosty

* Fish and chips, czyli dorsza w cieście piwnym z groszkowym puree i miętą, wykorzystując mrożone filety z dorsza Frosty

* Tartę z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi, na bazie mrożonego ciasta francuskiego Frosta

Dziekuję Agencji JBComm za zaproszenie i możliwość udziału w inspirujacym projekcie kulinarnym z marką Frosta.
Produkty Frosty i dania z rybami i ostrygami, które przygotowałam na warsztatach, wejdą do mojego domowego jadłospisu.
Dziękuję Witkowi Iwańskiemu za wspaniałe przepisy i profesjonalną lekcję gotowania.