Omlet z truskawkami na śniadanie. Czerwiec na talerzu

 

Szybkie i rozkosznie pyszne śniadanie. Wczesne, późne, drugie lub trzecie…Moja ulubiona czerwcowa wersja z truskawkami. Nieśpiesznie, z wdzięcznością, w miłym towarzystwie zieleni i ptaków.
Upijam się pogodą i omletem z truskawkami.

2- 3 szczęśliwe jajka
szczypta soli
1 łyżeczka esencji waniliowej
1/2 łyżki klarowanego masła do smażenia

dojrzałe truskawki
liście mięty
cukier puder
melasa z winogron

 

 

Białka oddziel od żółtek, do białek dodaj sól i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj z wanilią, dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Masło rozpuść na patelni i przelej masę. Smaż omlet pod przykryciem z obu stron.
Gotowy omlet przełóż na talerz, dodaj truskawki i miętę, posyp pudrem, polej melasą. Możesz też podać z jogurtem, skyrem lub serkiem homo.

10 thoughts on “Omlet z truskawkami na śniadanie. Czerwiec na talerzu

  1. Proste i jakie musi być smaczne. Do tego wygląda tak przepysznie, że aż chciałabym zjeść zdjęcie 😉

  2. napewno było smaczne

  3. Uwielbiam, mogłabym jeść nie tylko na śniadanie, ale obiad i kolację też. Teraz truskawki smakują mi najlepiej 🙂

  4. Uwielbiam wszystko z dodatkiem truskawek, więc ten omlet też mi zasmakuje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.