Niedzielne przyjemności.Moje śniadanie ,u Tiffany’ego’.

Wspaniała lektura,którą czytałam nocą nie wiadomo który już raz.Od początku do końca,bez przerwy na sen,bez wkładania zakładki między kartki.Aż zamknę ostatnią stronę.
A w niedzielny ranek pojawia się chęć na rozkoszne śniadanie.Lekko rozpustne,kontrastowe smaki,kolory.Delektowanie się przy filiżance kakao z pianką.Oglądam okładkę mojej nocnej lektury.Potem kawa…

Francuskie tosty z bekonem i owocami
chleb tostowy wieloziarnisty – po 2 kromki na osobę
8 plastrów cieniutkiego bekonu
2 jajka
cynamon,cukier waniliowy,szczypta soli,śmietanka
masło
owoce – u mnie maliny,borówki,jagody
syrop klonowy

Bekon smażę na patelni grillowej bez tłuszczu.Kiedy plastry są chrupkie,zdejmuję je z patelni i odkładam.W misce roztrzepuję widelcem jajka z cynamonem,cukrem waniliowym,solą i śmietanką.Maczam po kolei tosty.Dociskam,żeby się dobrze nasączyły.Smażę na patelni grillowej na maśle.
Na talerzu układam po dwa tosty,bekn,posypuje owocami /dużo/i polewam syropem klonowym.
Niesamowicie pyszne!

Moje śniadanie ,u Tiffany-ego’ …

,Śniadanie u Tiffany’ego’,Truman Capote .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.