Love Beer! Wiosenna Akademia Piwa

iLoveBeer-March 26, 2015-009
 

Browary Polskie w ramach Wiosennej Akademii Piwa zorganizowały Warsztaty w Food Lab Studio podczas których odkrywaliśmy piwne tajemnice.
Maciej Chołdrych, sensoryk i piwoznawca przybliżył nam różnorodność i bogactwo piwnych stylów.
Dietetyk Dorota Osóbka przekonywała nas, że uroda i piwo idą w jednej parze.
Kosmetolog pani Joanna Hirszler dowodziła, że perfumy i piwo łączy wiele.
A pod doświadczonym okiem i z pomocą Jurka Sobieniaka i Jego kucharzy tworzyliśmy piwno – kulinarne kompozycje ucząc się łączyć piwo z jedzeniem.
Nad całością czuwała pani Anna Grabowska z Marketing & Communications Consultants.

 

iLoveBeer-March 26, 2015-184
 

Przgotowane podczas warsztatów dania z udziałem piwa:
* Sałatka z wędzonym pstragiem, piklowanymi warzywami i domowym majonezem serwowana z klasycznym lagerem

iLoveBeer-March 26, 2015-158
 

* Pasztet z watróbek drobiowych z konfiturą z fig serwowany z piwem typu bock

 

iLoveBeer-March 26, 2015-160
 

* Zielone banany w krakersach ze słodkim sosem z prażonymi orzechami nerkowca serwowane z piwem pszenicznym ciemnym

 

iLoveBeer-March 26, 2015-200
 

* Omlet z cheddarem z grillowanymi szparagami i sosem salsa verde serwowany z czeskim pilsnerem

 

iLoveBeer-March 26, 2015-154
 

* Boczek w tajskim curry z racuchami drozdżowymi serwowany z piwem typu czerwony lager

 

iLoveBeer-March 26, 2015-150
 

* Duszona w przyprawach korzennych pierś z kaczki na chrupko z sosem śliwkowym serwowamna z piwem typu porter

 

iLoveBeer-March 26, 2015-195
 

* Tataki wołowe z czarnym pieprzem i dressingiem miodowym serwowane z belgijskim Ale

 

iLoveBeer-March 26, 2015-130
 

* Brioszka z chałki z masłem daktylowym serwowana z piwem typu ciemny lager

 

iLoveBeer-March 26, 2015-197
 

* Łosoś z duszoną roszponką i bouchees a la reine serwowany z piwem pszenicznym

 

iLoveBeer-March 26, 2015-201
 

Dziękuję za piwne inspiracje.
Warsztaty zachęciły mnie do wykorzystania niektórych przepisów w mojej kuchni.
Moimi faworytami są: sałatka z wędzonym pstrągiem, korzenna pierś z kaczki, boczek w tajskim curry i zielone banany.
I love beer!

22 thoughts on “Love Beer! Wiosenna Akademia Piwa

  1. piękna relacja! musiało być smakowicie i ekscytująco 🙂 pozdrawiam 🙂

  2. o na takie warsztaty z chęcią bym się wybrała:)

  3. No proszę 🙂 Coś i dla mnie i dla Małża 🙂

  4. W takim razie czekam z niecierpliwością na Twoje propozycje:-) Piękna relacja:-)

  5. Ale smacznie i interesująco.Uwielbiam małe”conieco” serwowane na dachóweczkach, nawet sobie zakupiłam cztery czarne. Z ciekawością przeczytałam o warsztatach i z jeszcze większą przyjemnością obejrzałam świetne zdjęcia. Pozdrawiam

  6. Gęba sama mi się uśmiecha patrząc na te smakołyki. Przepiękne:)

  7. Zazdroszczę udziału w takich fajnych warsztatach 🙂

  8. I choć fanką piwa nie jestem i piję je raczej latem do grilla, to na takie smaczne warsztaty chętnie bym się wybrała 🙂

  9. Warsztaty musiały być świetne. Relacja bardzo smakowita. Zazdroszczę 🙂

  10. Ach spróbowałabym tych delicji. Musiało być bardzo ciekawie 🙂 pozdrawiam

  11. Ależ zazdroszczę ci takich świetnych warsztatów!

Skomentuj Agnieszka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.