Optymistycznie czyli figi z camembertem zapiekane w cieście francuskim.

Coraz więcej liści leci z drzew.
Słońce już mało ciepłe.
Ptaki nie śpiewają z rana.
Natura zapada w jesienno-zimową stagnację.
W kuchni działam optymistycznie.
Ignoruję znaki przyrody.

Figi z camembertem zapiekane w cieście francuskim
na 2 osoby:
cztery kwadraty ciasta francuskiego 10x10cm
2 świeże figi
ser camembert /u mnie Saint Benoit/
jajko roztrzepane
płynny miód
Na kwadrat ciasta francuskiego kładę kawałki camemberta,zostawiając wolne brzegi, które smaruję jajkiem.Na ser kładę drugi kawałek ciasta.Zlepiam oba brzegi  ciasta.
Na wierzchu układam plastry figi.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika.
Zapiekam 20 min.w 200 st.C.
Ciepłe polewam miodem i od razu podaję.
*inspiracja przepisem Julii

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.