Na pożegnanie sezonu.Kruszonka z agrestem i kozim serem.

Kruszonka jest fajna,bo raz-dwa i w domu pachnie świeżym ciastem i owocami.
Crumble można robić na tyle sposobów,że trudno chyba policzyć.
Czy każdy ma swój ulubiony przepis na kruszonkę?
Ja nie,bo za każdym razem robię ją inaczej…
Razowe crumble z agrestem i kozim serem
składniki na dwie foremki

pół kostki masła
2 szklanki mąki pszennej graham
1 szklanka płatków orkiszowych
200g twardego sera koziego
agrest
brązowy cukier
masło do wysmarowania foremek

Twarde masło kroję na kawałki i wkładam do miski,dodaję mąkę,płatki i pokruszony kozi ser.Mieszam.
Agrest płuczę i obcinam nożyczkami końcówki.Osuszam na papierowym ręczniku.
Posypuję obficie brązowym cukrem.
Foremki smaruję masłem.
Wsypuję do nich agrest.Na wierzch wykładam kruszonkę.
Zapiekam w piecu nagrzanym do 200 stopni C do chwili aż wierzch kruszonki się zrumieni.
Podaję ciepłe.
To już pożegnanie agrestu.Koniec sezonu na te pyszne owoce.Szkoda ,że tak krótko…
Do następnego lata!

11 thoughts on “Na pożegnanie sezonu.Kruszonka z agrestem i kozim serem.

  1. Zazdroszczę Ci tego agrestu 🙂
    Przez moment niezbyt dokładnie przeczytałam nagłówek posta i myślałam, że to Ty chcesz znikać. Już chciałam protestować 🙂

  2. Z kozim serem? Ciekawie!

  3. robiłam kruszonkę zaledwie raz. i ciągle się dziwię, bo przecież jest taka pyszna.

  4. jakie pyszności tu u Ciebie!

  5. Lashqueen,agrest bardzo lubię!Może jakiś koszyczek Ci jeszcze znajdę…

    Zaytoon, z kozim serem mniammm.Połączenie brązowego cukru, agrestu i koziego sera – polecam!

    Asieja, kruszonkę można przygotowywać cały rok.Nadrobisz!

    Paula,naprawdę było pysznie!

    Pozdrowienia!

  6. agrest z kozim serem…. intrygujące, nie powiem. bardzo zadziwiające, wręcz zaskakujące połączenie. ale wygląda apetycznie. i z pewnością nieźle smakuje 😉

    Pozdrawiam cieplutko ;]

  7. ojej, z kozim serem jeszcze agrestu, w ogóle niczego na słodko, nie mieszałam. Mam ochotę 🙂

  8. Karmel-itka,Kuchareczka,koniecznie spróbujcie.Nietuzinkowe połączenia są wielce tajemnicze i bardzo dobre.
    Serdeczności!

  9. z kozim serem? to brzmi zaskakujaco… ciekawa jestem smaku, bo wyglada bardzo apetycznie:)

  10. Mnie też zafrapowało połączenie agrestu i koziego sera. Chętnie bym wypróbowała, ale ten przepis musi poczekać do przyszłego lata…

  11. Aga,Ann- wszyscy tutaj są zaskoczeni tym zestawieniem…
    A przecież łączenie nowych smaków chyba nie jest nikomu obce.
    Agrest jeszcze można spotkać,więc zachęcam do wykonania.
    Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską, zamieszkałą ul. Niezapominajki 1/1 05-500 Nowa Iwiczna w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.