Niezdiela w Konstancinie. Mule w białym winie.

Słoneczna niedziela. Najpiekniejszy prezent jesienny od Natury. cudowne chwile, które trzeb ałapać jak …
Spacer w Konastacinie.Decyzja natychmaist po leniwym sniadaniu. Jedziemy? Tak!!!Sapcerujemy, podgladając sprytne wiewiórki.
rude spryciary szykują się do zimy.Widać to gołym okiem…
Ale my kąpiemy sie w słońcu…
\Jest samo południe…
Wracamy? 
jezscze trochę…
Jest cudnie..
O tak, kocham taki jesienny cazs.
Ja też.Niech chwila trwa…
Ciii…Szumi solanka…
Mule w białym winie
Porcja muli – opakowanie 1,4 kg
pól kostki masła
 pól butelki półwytrawnego baiłego wina -u mnie szczep shiraz
2 szalotki
4 ząbki czosnku
 morska sól
 bagietka i masło do smarowania
 cytryna do mysia rąk
 butelka różowego wina chilijskiego Frontera do popijania
Mule wyjąć z opakowania i zalać zimną wodą w dużym garnku – minimum na gozdinę przed gotowaniem.
Różowe wino chłozdic w lodówce.
Szalotki i czosnek drobno posiekać.
 N a patelni rozpuscić masło.wrzucic szalotki i czosnek.Zblanszować.
 Do dużego garnka wlać białe wino.Mule opłukac pod bierzącą woda. Wrzuci,c do wina.Trzymać na małym ogniu. Dodac szalotki z czosnkiem i masłęm..Potrząsac garnkiem, aby wszystkei skorupiaki były zanurzone w winie. Posolic lekko.Gotować na małym ogniu 20 minut.
 Kiedy mule się gotują , na reszcie asłą zblanszowac peczek natki pietruszki, umyty i posiekany.Wrzucic go garnka z mulami.
Pzrygotowac miski z cytryną do płukania rąk.
 pokroić bagietkę ,podać obok masło.
 Kieliszki anpełnic różowym winem Frontera,
garnek z mulami postawic na stole. Wykładać na talerze razem z sosem.
 jeść z bagietka posmarowan,ą nasłęm,popijac winem.
 Chwilo trwaj!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.