World Class. Polski finał konkursu 2017 i koktajl Zacoco!

Co począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?… Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu World Class w Meksyku. Ich zmagania można śledzić na żywo i zasmakować wyśmienitych koktajli w niedzielę, 21 maja w warszawskiej Villi Foksal.

O wyjazd na finały World Class Competition w Meksyku rywalizuje 13 barmanów, w tym siedmioro z Warszawy, trzech z Krakowa oraz przedstawiciele Gdańska, Łodzi i Osieku. Najbardziej widowiskowa z konkurencji w krajowym finale to „Fast & Curious”. Zawodnicy staną przed wyzwaniem stworzenia od 3 do 6 koktajli w zaledwie 7 minut.

Trzynastkę wirtuozów sztuki barmańskiej będzie można obserwować na żywo 21 maja w godz. 13:00 – 17:00, w otwartej Rezydencji Koktajlowej World Class w Villa Foksal w Warszawie. Wstęp wolny!

Co począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?… Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu World Class w Meksyku. Ich zmagania można śledzić na żywo i zasmakować wyśmienitych koktajli w niedzielę, 21 maja w warszawskiej Villi Foksal.

O wyjazd na finały World Class Competition w Meksyku rywalizuje 13 barmanów, w tym siedmioro z Warszawy, trzech z Krakowa oraz przedstawiciele Gdańska, Łodzi i Osieku. Najbardziej widowiskowa z konkurencji w krajowym finale to „Fast & Curious”. Zawodnicy staną przed wyzwaniem stworzenia od 3 do 6 koktajli w zaledwie 7 minut.

Trzynastkę wirtuozów sztuki barmańskiej będzie można obserwować na żywo 21 maja w godz. 13:00 – 17:00, w otwartej Rezydencji Koktajlowej World Class w Villa Foksal w Warszawie. Wstęp wolny!

 

Zacoco

Tropikalny koktajl łączący słodki rum z orzeźwiającą wodą kokosową.
W przeciwieństwie do klasycznych kompozycji, jak Piña Colada, Blue Hawaii czy Mai Tai, których obszerne receptury mogą zniechęcić bardziej niecierpliwych, Zacoco ma tylko 2 składniki i coś na ozdobę.

Składniki:
50 ml Ron Zacapa
200 ml wody kokosowej
ćwiartki limonki i 2 liście ananasa

Wlej rum i wodę kokosową do wysokiej szklanki, wypełnionej lodem. Ozdób koktajl liśćmi ananasa i ćwiartką limonki.
Jeśli chcesz podnieść sobie poprzeczkę, podaj koktajl w wyżłobionym kokosie! Umieść kokosy w lodówce na kilka godzin. Następnie wyżłób niewielki otwór w orzechu za pomocą noża lub śrubokręta. Dolej rum, zatkaj dziurkę i energicznie wstrząśnij. Dodaj słomkę i gotowe!

 

 

4 thoughts on “World Class. Polski finał konkursu 2017 i koktajl Zacoco!

  1. Do Warszawy się nie wybieram, chociaż bardzo chętnie bym zobaczyła jak to wygląda na żywo 🙂
    Koktajl chętnie przetestuję 🙂

  2. Strasznie bym chciała obejrzeć taki konkurs na żywo! Musi to wyglądać bardzo ciekawie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.