Ryby i owoce morza. Warsztaty Frosta z Witkiem Iwańskim

 

100% naturalnego smaku!
W 2011 roku Frosta wprowadziła taką politykę  i jako pierwsza firma w Polsce usunęła ze składu wszystkich swoich produktów: barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku, a także skrobię modyfikowaną chemicznie.
Wszystkie ryby Frosty noszą na opakowaniu niebieski certyfikat MSC, co oznacza, że zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego czyli pochodzą ze zrównoważonych łowisk.
Z łatwością można sprawdzić skąd pochodzi ryba Frosty, a nawet na jakim statku została złowiona. W tym celu należy zeskanować znajdujący się na opakowaniu kod QR i sprawdzić go przy wykorzystaniu aplikacji Fish Tracker.

 

DSC_0223-001
 

Dewiza marki Frosta, znanej z mrożonych ryb, warzyw, ziół i gotowych dań stała się mi bliższa po warsztatach, w których miałam przyjemność uczestniczyć w zimowe sobotnie przedpołudnie 7 lutego.
Warsztaty odbywały się w studiu CookUp w Forcie Mokotów.
W gronie Blogerów spotkaliśmy się tam z przedstawicielkami Frosty i Witkiem Iwańskim, szefem kuchni reatauracji Aruana w Serocku.
Celem warsztatów było poznanie produktów Frosty i wspólne gotowanie pod kierunkiem szefa Witka Iwańskiego, który opracował dla nas pyszny kulinarny program z rybami i owocami morza.
Przygotowaliśmy:
* Ostrygi zapiekane pod sosem bearnaise z chlebkiem panko i cydrem z wykorzystaniem mrożonego szpinaku Frosty

 

DSC_0222-002

* Doradę smażoną z zielonym pesto i sałatką z rzodkiewki z udziałem mrożonych 8 ziół Frosty

 

DSC_0225-001
 

* Fish and chips, czyli dorsza w cieście piwnym z groszkowym puree i miętą, wykorzystując mrożone filety z dorsza Frosty

 

DSC_0233
 

* Tartę z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi, na bazie mrożonego ciasta francuskiego Frosta

 

DSC_0244
 

Dziekuję Agencji JBComm za zaproszenie i możliwość udziału w  inspirujacym projekcie kulinarnym z marką Frosta.
Produkty Frosty i dania z rybami i ostrygami, które przygotowałam na warsztatach, wejdą do mojego domowego jadłospisu.
Dziękuję Witkowi Iwańskiemu za wspaniałe przepisy i profesjonalną lekcję gotowania.

22 thoughts on “Ryby i owoce morza. Warsztaty Frosta z Witkiem Iwańskim

  1. Zazdroszcze warsztatow 😉

  2. Chętnie bym wzięła udział w rybnych warsztatach 🙂 Frostę lubię i czasami kupuję!

  3. okrutnie zazdroszczę tych warsztatów 🙂 pozdrowionka

  4. Zazdroszczę ci tych warsztatów 🙂

  5. Ciekawe doświadczenie, przygotowane dania wyglądają bardzo smakowicie 🙂 Pozdrawiam

  6. Takie cuda z mrożonek, aż trudno uwierzyć. Przydają sie takie warsztaty bardzo, moje spojrzenie na mrożone ryby bardzo się zmieniło kiedy obejrzałam Twoje piękne zdjęcia 🙂

  7. Bardzo ciekawe doświadczenie i jakże smaczne:-)

  8. Uwielbiam szpinaki Frosty …. muszę się rozejrzeć za tymi ziolami, bo doniczkowe mnie nie lubią i mimo podlewania szybko schną … a tak to byłyby w zamrażalniku:) …. to musiały być ciekawe warsztaty Aniu:)

    • Jolu,
      kup te zioła Frosty, jeżeli spotkasz.
      Są naprawdę super.
      Niestety nie mogę Ci wysłać…
      A warsztaty były mega ciekawe!

  9. i ja byłam, warsztaty ogromnie mi się podobały! o nie, minęłyśmy się

  10. Zazdraszczam – p. Witek ma talent:)

Skomentuj Amber Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie adresu e-mail podanego przy rejestracji na stronie http://kuchennymidrzwiami.pl przez Annę Kamińską w celach marketingowych, w tym również w celu marketingu bezpośredniego. Wiem, że w każdej chwili będę mógł wycofać zgodę.